Müşteri Hizmetleri /

Gofix Nuts Official

GIDA GÜVENLİĞİ

- Gıda sektöründe kuruyemiş, alanında faaliyet gösteren firmamızda kalite ve gıda güvenliğinden ödün vermeden sağlıklı, lezzetli, müşteri talep ve beklentilerine uygun mamüller üretmek.
- Gelen hammaddeden sevkiyata kadar hijyen ve sanitastona özen gösterilen ortamlarda üretimimizi gerçekleştirerek biyolojik, kimyasal ve fiziksel bulaşma risklerini sıfıra indirmek. Standart ve yasaları da göz önünde bulundurarak kalite ve ISO 22000 (HACCP) yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini sağlamak.
- Standart ve yasaları da göz önünde bulundurarak kalite ve ISO 22000 (HACCP) yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini sağlamak.
- Dünya piyasalarındaki teknolojik gelişmeleri takip ederek, ürünlerimizi Türkiye ve Dünya pazarında tanıtarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak.
- Müşteriye saygılı, her kademede çalışanın yönetime katıldığı, sürekli ve yaygın eğitimin benimsendiği her kademede eğitimli ve bilinçli personelle çalışmak.
Çiğdemoğlu Kuruyemiş Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.' nin kalite ve gıda güvenliği politikasıdır.

LEBLEBİ TARİHÇESİ

İlk defa Şeyh Murat Gazi tarafından 1370-1390 yıllarında bulunmuştur. Nohutun ısıtılıp bekletilmesini keşfetmiştir. Evliya Çelebi, 17. yüzyıl leblebinin İstanbul'da yaygın şekilde tüketildiğini ve bu işle uğraşan 100 dükkan ve 400 çalışanın olduğunu belirtmektedir.

İŞLENMESİ

Leblebi nohutun işlenmesiyle elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Nohutun günlerce uğraşı sonucu terbiyesi ile, özel fırınlarda kavrulmasıyla elde edilir. Bu işlem şu aşamalardan geçer: Nohut 3 ayrı günde 3 kez tavlama işlemine yani ısıtılma işlemine tabi tutulur. 3. tavlamadan sonra bir alana serilerek dinlenmeye bırakılır. Bu yaklaşık 15 günlük bir süreyi kapsar. Leblebi yapılacağı günün akşamı ıslatılarak kabarması sağlanır. Ertesi gün leblebi yapılacağı tavada önce ısıtılır, sonra "mafrak" denilen aletle hafifçe bastırılarak kabuklarının çıkarılması sağlanır. Bu işlem sırasında nohutların bir kısmı ikiye bölünür. Bu ikiye ayrılanlar elekle bütünlerden ayrılır.

Bölünenlere "kırık leblebi" de denir. Bunlardan daha çok leblebi unu yapmak için yararlanılır. Bütün olan leblebiler değişik şekillerde satışa sunulur. Bir kez daha kavrulma işlemine tabi tutulmaları sonrasında sarı üstüne siyah benekli görünüm kazanır. Buna "çifte kavrulmuş leblebi" denir. Ayrıca çikolatalı leblebi, beyaz leblebi, karanfilli leblebi, biberli leblebi, şekerli leblebi ve sakız leblebi gibi 40 civarı değişik türleri mevcuttur. Raf ömrü uzun olsa da taze tüketilmesi daha makbuldür. Taze leblebinin iki parmak arasında sıkıldığında un gibi ufalanması gerekir.

LEBLEBİ ÜRETİMİ

Türkiye'de yalnızca 3 yerleşim yerinde üretilen leblebiler tescillenmiştir. Bunlar 2002 yılın Çorum, 2003 yılında Tavşanlı ve 2009 yılında Serinhisar leblebileridir.

Leblebi üretimde kırmızı ve iri nohutlar kullanılır. Çorum bölgesi üretilen leblebiler daha çok sarı leblebiye dönüştürülürken, Ege bölgesinde yetiştirilen nohutlar daha çok beyaz leblebiye(sakız leblebisi) dönüştürülür.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz Hakkında Bilgi Almak için +90 274 616 1407, Nolu Telefonu Arayarak Müşteri Temsilcilerimizle Görüşebilirsiniz